Βόμβα! Άλλη μια χώρα που ξεφτίλισε τον Νταβούτογλου...

Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr ο πρόεδρος της Σερβίας, Tomislav Nikolic μπήκε ως μεσολαβητής στη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την κατάρριψη του Ρωσικού αεροπλάνου. Ο Tomislav Nikolic δήλωσε: «Εγώ δεν το επεδίωξα, ήταν μια έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, που ζήτησε να γίνει δεκτός από εμένα. Όταν παρατήρησα ότι δεν είναι καλή αυτή η σύγκρουση, ότι η Ρωσία χρειάζεται τη Τουρκία, όπως η Τουρκία χρειάζεται τη Ρωσία, ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες και ότι η Σερβία είναι παραδοσιακά με το μέρος της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου απευθύνθηκε στον Σέρβο πρόεδρο και είπε:

«Γνωρίζω ότι είστε ένας μεγάλος φίλος της Ρωσίας. Ξέρω επίσης είστε φίλος της Τουρκίας και σας ζητώ να είσθε σύνδεσμος μεταξύ μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε καλές σχέσεις».

Ο Σέρβος πρόεδρος απάντησε λέγοντας ότι: «Η Τουρκία θεωρεί τη Σερβία μία μεγάλη χώρα και ένα μεγάλο παράγοντα, και σπονδυλική στήλη αλλά και σημαντικό παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια».

Αποφάσισα να μεταφέρω στους φίλους μας στη Ρωσία την επιθυμία της Τουρκίας. Αυτό ήταν μόνο. Δεν αποδέχτηκα να μεσολαβήσω, απλά εγώ άκουσα τη πρότασή του Τούρκου πρωθυπουργού και νομίζω ότι είναι καλή».

Ο κ. Νταβούτογλου μου ζήτησε ευγενικά να προσπαθήσω να δημιουργήσω επαφή. Σίγουρα θα μεσολαβούσα αν μου είχε πεί ότι θέλει πόλεμο με την Ρωσία, αλλά όταν είπε ότι θέλει να κάνει ειρήνη, νομίζω ότι είναι καθήκον μου να το μεταφέρω αυτό στη ρωσική πλευρά».

Via

        www.SPORstories.eu
SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus