Προσοχή στη διατροφή πλούσια σε λιπαρά στην εγκυμοσύνη

Διατροφή πλούσια σε λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του μωρού... και να αυξήσει τις πιθανότητές του να εμφανίσει παχυσαρκία αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας σε ζώα.

Η ερευνητική ομάδα στην Ιατρική Σχολή του Yale, όπως γράφει το BBC, έδειξε πώς η διατροφή της μητέρας μπορούσε να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου των εμβρύων σε ποντίκια.

Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα παιδιά παχύσαρκωεν γονέων είναι πιο πιθανό να είναι και τα ίδια υπέρβαρα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν την αξία της έρευνας αλλά σημειώνουν πως οι αλλαγές στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν έχουν αποδειχθεί.

Η παχυσαρκία μπορεί να είναι κοινό χαρακτηριστικό σε μία οικογένεια και κυρίαρχος παράγοντας γι' αυτό είναι οι κοινές διατροφικές συνήθειες.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει το μελλοντικό βάρος του παιδιού.

Τα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως οι μητέρες που κατανάλωναν τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γεννούσαν μικρά με διαφορές στον υποθάλαμο, τμήμα του εγκεφάλου κρίσιμο για τον έλεγχο του μεταβολισμού.

Via

        www.SPORstories.eu
SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus