Το μέγεθος μετράει και στο αδυνάτισμα!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι για να χάσουμε τα περιττά κιλά είναι σημαντικό να τρώμε μικρά και συχνά γεύματα. Μια νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα.

Αν αυτήν την περίοδο εν όψει του καλοκαιριού προσπαθείτε να χάσετε βάρος, χωρίς μεγάλη επιτυχία, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε να περιορίσετε την κατανάλωση φαγητού σε δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα, υποστηρίζουν επιστήμονες από την Πράγα.

Σε μελέτη των ειδικών συμμετείχαν 50 άτομα που είχαν διαβήτη τύπου 2. Όπως διαπίστωσαν όσοι έτρωγαν όλη την ποσότητα τροφής που κατανάλωναν ημερησίως το πρωί και το μεσημέρι, έχασαν κατά μέσον όρο 1,5 κιλό περισσότερο σε διάστημα 3 μηνών σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν 6 γεύματα την ημέρα δηλαδή 3 κύρια και τρία σνακ την ημέρα.

Οι ερευνητές, χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες. Οι εθελοντές της πρώτης κατανάλωναν για 3 μήνες 2 γεύματα την ημέρα και της δεύτερης 6 γευμάτα ημερησίως και μετά για άλλους 3 μήνες, οι εθελοντές των δύο ομάδων χώρισαν ανάποδα τα γεύματά τους (δηλαδή όσοι κατανάλωναν 2 γεύματα, άρχισαν να καταναλώνουν 6 και το ανάποδο). Τα γεύματα των εθελοντών τους παρείχαν περίπου 500 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με όσες χρειάζεται ένας υγιής ενήλικας. Πέρα από το ότι οι εθελοντές είχαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, όταν κατανάλωναν 2 γεύματα την ημέρα, παρουσίασαν επίσης και πιο αισθητή μείωση στις συγκεντρώσεις λίπους στο ήπαρ, βελτίωση στην ευαισθησία τους απέναντι στην ινσουλίνη και εμφάνισαν βελτίωση σε διάφορους δείκτες που αφορούσαν τον διαβήτη.

Πάντως οι ερευνητές τονίζουν στο άρθρο τους ότι τα ευρήματά τους πρέπει να επαληθευτούν από μεγαλύτερες μελέτες, διότι ο αριθμός των εθελοντών τους ήταν μικρός. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Diabetologia».

Πηγή

Via

        www.SPORstories.eu
SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus