Ανάρπαστο το μαύρο σκόρδο λόγω των υψηλών θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων

Το μαύρο σκόρδο έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα από τους καταναλωτές λόγω των υψηλών θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων.Σχετικές πληροφορίες δίνει στο Life2day.gr η Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ(www.logodiatrofis.gr),Πάτρας, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.Το μαύρο σκόρδο συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο δυνατές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για ένα φυσικό μη επεξεργασμένο τρόφιμο που τον τελευταίο καιρό ανεβαίνει στις προτιμήσεις των καταναλωτών, αφού συγκαταλέγεται σε μια από τις δυνατές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε σχέση με το λευκό έχει μειωμένη μυρωδιά αλλά γλυκιά γεύση. Η υφή του είναι μαλακή σαν ένα αποξηραμένο φρούτο.

Η δράση του μαύρου σκόρδου έχει αποδειχθεί μεγάλη αφού εκδηλώνει σημαντικές αντιβιοτικές ιδιότητες. Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που περιέχει και ονομάζεται allitridin η οποία δρα έναντι του ανθρώπινου ιού του έρπητα. Γνωρίζοντας ότι το λευκό σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία είναι διαλυτή μόνο σε λίπος, το Μαύρο Σκόρδο περιέχει S-Allycysteine??, η οποία είναι διαλυτή στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα θα απορροφήσει όλα τα φυσικά οφέλη για την υγεία πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος και γρίπης .

Μεταξύ των ιών που επηρεάζονται από τα εκχυλίσματα σκόρδου συμπεριλαμβάνονται ο ανθρώπινος κυτταρομεγαλοϊός, ο ιός γρίπης , ο ιός έρπη , ο ιός της φυσαλιδώδους στοματίτιδας, και ο ανθρώπινος ρινοϊός τύπου .Επιπλέον, διαθέτει αυξημένα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και λόγω αυτού δρα αποτελεσματικά στον έλεγχο της χοληστερόλης και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού! Δεν θέλει πολύ μαγείρεμα και ταιριάζει σε κάθε είδους πιάτο, ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, μαρινάδες αλλά και βινεγκρέτ πράσινης σαλάτας. Τέλειο τριμμένο πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί ολικής . Ένα γευστικό και απολαυστικό σνακ.

Via

        www.SPORstories.eu
SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus