Τα δέκα "παράλογα" του ανθρωπίνου σώματος - Ούτε που τα φανταζόσουν!

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα τριχοειδή αγγεία με τις Η.Π.Α.; Μπορεί το σώμα μας να βράσει περίπου δύο λίτρα νερό; Είναι δυνατόν τα μάτια να γυμνάζονται περισσότερο από τα πόδια;...

Μήπως σας φαίνονται παράλογα; Κι όμως όλα τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα αληθινά. Αυτά αλλά και πολλά ακόμη συναρπαστικά «επιστημονικά» γεγονότα, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα viralnova, είναι εκείνα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον ανθρώπινο οργανισμό μέσα από μία διαφορετική οπτική και «ανάγνωση»: Οι περισσότεροι Δυτικοί λάοι καταναλώνουν 50 τόνους τροφίμων και 50.000 λίτρα υγρά σε ολόκληρη την ζωή του.

Ο άνθρωπος κατά μέσο όρο παράγει τόσο σάλιο που είναι ικανό να γεμίσει δύο πισίνες.

Τα ανθρώπινα νύχια και των δύο άκρων χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να ξαναβγεί ολόκληρο(από την βάση μέχρι την άκρη)

Οι μύες που ελέγχουν τα μάτια χρησιμοποιούνται 100.000 φορές την ημέρα. Αυτό είναι ισοδύναμο με περπάτημα 80 χλμ.

Οι ωοθήκες περιέχουν 500.000 αυγα, ωστόσο μόνο τα 400 από αυτά μπορούν νακαταφέρουν να δημιουργήσουν την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί το στομάχι δεν χωνεύει από μόνο του; Διότι τα κύτταρα που βρίσκονται σε αυτό δημιουργούνται πολύ πιο γρήγορα από ότι καταστρέφονται.

Προκειμένου να μπορούμε να αισθανόμαστε γεύση με την γλώσσα πρέπει να υπάρχει σάλιο, καθώς πρέπει να το διαλύσει.

Σε διάστημα 30 λεπτών, το σώμα μας μπορεί να παράγει τόση ζέστη ώστε να μπορεί να βράσει σχεδόν δύο λίτρα νερό.

Υπάρχουν περισσότερα από 300.000.000 τριχοειδή αγγεία στους πνεύμονες, τα οποία αν μπορούσε να τα «ξετυλίξουμε» θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 2.414 χλμ. (Απόσταση μεταξύ της Ατλάντα και του Λος Αντζελες)

Ξέρατε ότι κάθε βράδυ είμαστε κοντύτεροι κατά ένα εκατοστό από όσο ξυπνάμε το πρωί; Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι επειδή ο χόνδρος της σπονδυλικής στήλης συμπιέζεται αργά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα το βράδυ να είμαστε πιο κοντοί.

Via

        www.SPORstories.eu
SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus