Οδηγίες χρήσεως μίας επιτυχημένης “συγγνώμης”…

Τολμήστε να πιστέψετε ότι η συγγνώμη που θα ζητήσετε μπορεί και θα έχει καλό αποτέλεσμα για τη σχέση σας. Παρόλο που έχουμε όλοι καταλάβει τη δύναμη της λέξης συγγνώμη, ξέρουμε ότι αυτή η λέξη δεν μπορεί να διορθώσει τα πάντα.

Σαν παιδιά αναγκαστήκαμε πολλές φορές να ζητήσουμε συγγνώμη ακόμα κι όταν δεν το
εννοούσαμε ειλικρινά. Κι όμως κάθε φορά, αυτές οι συγγνώμες λειτουργούσαν τακτοποιώντας τα πάντα ξανά και η ζωή συνέχιζε την πορεία της.

Ως ενήλικοι συμβιβαζόμαστε και πάλι με τρόπους που δεν είναι πάντα δίκαιοι. Τα συμφέροντά μας και οι επιθυμίες μας μπορεί να συγκρούονται με των άλλων και αντιλαμβανόμαστε ότι όταν ο «άλλος» είναι ο σύντροφός μας το να ζητήσουμε συγγνώμη κάποιες φορές μοιάζει να είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε στη σχέση. Σχεδόν ποτέ όμως δεν το κάνουμε με την καρδιά μας και σχεδόν πάντα το να ζητήσεις συγγνώμη είναι πραγματικά δύσκολο, σαν να σκαλώνει η λέξη και να μη βγαίνει εύκολα.

Η ετυμολογία της συγχώρεσης

Όταν ζητάς συγγνώμη, περιμένεις συγχώρεση, και η συγχώρεση ετυμολογικά σημαίνει «χωράω μαζί με τον άλλον στον ίδιο χώρο – υπάρχει χώρος και για τους δυο μας». Σε συγχωρώ δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι επικροτώ αυτό που έκανες. Σημαίνει ότι σου επιτρέπω να είσαι και να κάνεις, ακόμα κι αν δεν συμφωνώ.

Οδηγίες χρήσεως μίας επιτυχημένης «συγγνώμης»

Πιστέψτε ότι θα έχει καλό αποτέλεσμα. Παρόλο που έχουμε όλοι καταλάβει τη δύναμη της λέξης συγγνώμη, ξέρουμε ότι αυτή η λέξη δεν μπορεί να διορθώσει τα πάντα. Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα λέγοντας στον εαυτό μας ότι κι άλλες φορές ζητήσαμε συγγνώμη αλλά δεν έγινε αποδεκτή ή ότι ο σύντροφός μας είναι πολύ θυμωμένος και δεν θα μας συγχωρέσει. Αυτές οι σκέψεις δεν θα βοηθήσουν και πολύ να ξεστομίσετε με σωστό τρόπο την μαγική λέξη! Τολμήστε να πιστέψετε ότι η συγγνώμη που θα ζητήσετε μπορεί και θα έχει καλό αποτέλεσμα για τη σχέση σας.

Διορθώστε τα πληγωμένα αισθήματα

Όταν πληγώνετε τον σύντροφό σας, στο μυαλό του εκείνη τη στιγμή σας βλέπει τουλάχιστον σαν εχθρό. Ζητώντας συγγνώμη, ξαναγίνεστε στα μάτια του άνθρωπος, με αδυναμίες, που κάνει λάθη και μπορεί να τα παραδέχεται. Με τη συγγνώμη σας δείχνετε να κατανοείτε τη θέση του και να σέβεστε τα συναισθήματά του. Και αυτό από μόνο του βοηθάει πολύ για να δημιουργηθεί ο χώρος και η ευκαιρία να βρείτε μια καλή λύση και να έρθετε κοντά. Χρησιμοποιήστε τη συγγνώμη για να ξαναχτίσετε τις γέφυρες επικοινωνίας. Από εκεί και μετά η ευκαιρία της αγάπης είναι και πάλι δική σας.

Θέλει τέχνη η συγγνώμη

Παρόλο που δεν υπάρχει μαγική συνταγή, τουλάχιστον ακολουθήστε κάποιες βασικές οδηγίες. Να είστε συγκεκριμένοι. Μην πείτε «Συγγνώμη για όλα» αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Να είστε ειλικρινείς. Μην πείτε συγγνώμη με ύφος που λέει στο λέω για να το πω αν και δεν το εννοώ. Πάρτε την ευθύνη που σας αναλογεί.

Σιγουρευτείτε ότι το λέτε με τη σωστή έκφραση στο πρόσωπο και το σώμα σας

Εάν η συγγνώμη που ζητάτε δεν έχει σχεδόν ποτέ το αποτέλεσμα που περιμένετε βεβαιωθείτε ότι όταν λέτε συγγνώμη έχετε και το σωστό ύφος, το σωστό τόνο φωνής και τη σωστή στάση σώματος. Δεν μπορεί να ζητάτε συγγνώμη με σκληρό ύφος στο πρόσωπο και ειρωνική φωνή, ούτε να στέκεστε απρόσιτοι και στητοί σαν να είστε έτοιμοι για καβγά.

Μη ζητάτε συγγνώμη λέγοντας τη λέξη «αλλά»

Είναι λάθος να ζητάτε συγγνώμη μόνο και μόνο για να έχετε την ευκαιρία να «εξηγηθείτε» και να σας καταλάβουν. Η συγγνώμη πρέπει να σταθεί μόνη της χωρίς περαιτέρω δικαιολογίες, αλλιώς χάνει τελείως την αξία της. Μην χρησιμοποιείτε τη λέξη «αλλά» όταν ζητάτε συγγνώμη. Να θυμάστε ότι στις φράσεις, ότι προηγείται του «αλλά» δεν ισχύει, ότι έπεται του «αλλά» ισχύει. Ένα απλό παράδειγμα για να το κατανοήσετε και να το θυμάστε είναι: «Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη αλλά πρέπει να σου πω ότι εκείνη τη στιγμή ήμουν εκτός εαυτού με την απερισκεψία σου». Αυτό που στην ουσία λέτε στον σύντροφό σας είναι «Σου ζητώ συγγνώμη χωρίς να το εννοώ. Αυτό που εννοώ είναι ότι είσαι τόσο απερίσκεπτος που είναι λογικό που σου έβαλα τις φωνές». Πετάξτε το «αλλά» από τις συγγνώμες σας για να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Μη ζητάτε συγγνώμη ελπίζοντας ότι θα ζητήσει και ο σύντροφός σας συγγνώμη

Σε πολλές περιπτώσεις παίρνουμε την ευθύνη μας και ζητάμε συγγνώμη για κάτι κακό που συνέβη αλλά σταματάμε τη φράση μας περιμένοντας να ακούσουμε και τον σύντροφό μας να απολογείται. Καλό θα ήταν να διαχωρίσετε αυτά τα δυο και να έχετε την υπομονή να συζητήσετε κάποια άλλη στιγμή τα θέματα που χρειάζονται επίλυση. Η συγγνώμη καλό είναι να είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα και από τη μεριά του συντρόφου σας. Μπορείτε να κάνετε μία ωραία συζήτηση την επόμενη ημέρα και να βρείτε καλές λύσεις σε οποιοδήποτε θέμα έχει προκύψει.

Πηγή

Via

...www.SPORstories.eu ...SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV
Share on Google Plus